Flatt, M. undersökte hur pass mycket av tjejers kost, i åldern 15-18, som bestod av socker. Forskningen gick ut på att kartlägga allt testpersonerna ätit under ett dygn, för att sedan återigen en-två veckor senare göra samma check. Totalt var det alltså två dygn av kost som studien analyserade.
Resultatet visade att ungefär 12% av kosten bestod av socker. WHO rekommenderar att max 10% av kosten ska bestå av socker. Av dessa 12% socker testgruppen åt, utgjorde tillsatt socker 52%! Mer än hälften av sockret kom alltså från socker tillsatt i produkter.
Dem tre största kategorierna som stod för detta tillsatta socker var;
- Godis/Sötsaker
- Icke-alkoholhaltiga drycker
- Såser och andra tillbehör
Källa: https://ourarchive.otago.ac.nz/handle/10523/9927
Degree Discipline: Human Nutrition
Publisher: University of Otago
Keywords: added sugar; free sugar; sugar; sugar intake; adolescent; female; New Zealand; SuNDiAL