Frukt är ett hälsosamt alternativ istället för godis. Skillnaden är att socker finns natuligt i frukt och är ej tillsatt. Detta gör att sockret bryts ner och tas upp av kroppen mycket långsammare. Alla frukter innehåller olika mängder socker. Vi har skrivit en lista på hur mycket socker som finns i frukt och vilket frukt som har mest socker per gram.
Läs vårt inlägg om hur ni kan baka med hjälp av frukt.
Lista på socker i frukt och bär
Frukt | Socker per 100g |
---|---|
Ananas | 11,4 |
Apelsin | 8,2 |
Aprikos | 8,3 |
Banan | 18,1 |
Björnbär | 5,6 |
Blåbär | 6,4 |
Citron | 11,4 |
Fikon | 11,5 |
Fläderbär | 6,5 |
Granatäpple | 10,0 |
Grapefrukt | 6,9 |
Guava | 9,2 |
Hallon | 4,1 |
Hjortron | 7,7 |
Havtorn | 6,2 |
Honungsmelon | 6,8 |
Jordgubbar | 7,9 |
Kaktusfikon | 7,1 |
Kiwi | 8,3 |
Krusbär | 5,4 |
Kumquat | 7,5 |
Kvitten | 7,3 |
Lime | 0,6 |
Lingon | 8,7 |
Mango | 10,4 |
Nektarin | 9,8 |
Nätmelon | 5,0 |
Papaya | 9,5 |
Passionsfrukt | 6,2 |
Plommon | 7,2 |
Päron | 11,3 |
Russin | 61,5 |
Vattenmelon | 8,7 |
Vinbär | 7,5 |
Vindruvor Gröna | 15,2 |
Vindruvor Röda | 17,0 |
Äpple | 9,9 |